Iphone 3GS suger fett.

Igår så köpte jag en ”Iphone 3GS 32GB” till min älskade fästmö, som hävdar att jag är knäpp som köper så dyra saker till henne.
Hon har en poäng, dock endast 1 poäng.

Om den kunde suga fett på riktig så skulle jag nog ha köpt en till mig själv också.

Jag har hela tiden(utan vettig anledning, mer som en magkänsla) ratat Iphone.

Innan ni skriver elaka kommentarer så läs gärna igenom hela inlägget (snälla kommentatorer behöver inte läsa allt 😉

Den är som jag upplever det ytterst begränsad på både funktion(jag menar inte alla apps), gränssnitt och operatörslås m.m.
Visst finns det fördelar med ett begränsat gränssnitt och kontrollerade apps, men det är inte min ”Cup of Tea!!!”.
 
Jag har förstått att Apple gör allt för att (B)låsa fast människor i skumma långa hyresavtal.

Tilläggas skall kanske att jag är tekniker i både själ och hjärta och vill ha full kontrol på min mobil.
Därför förundras jag om att vissa av mina tekniska vänner höjer den till skyarna (B, du läser säkert detta).

Alla mina fördomer besannades när jag lekte med min fästmö’s Iphone i några timmar.

Tolka mig rätt den är alldeles utmärkt för de som personer som är otekniska(technically challenged) och som bara vill ringa, lyssna på musik och köra något enstaka spel eller app.
Därför så passar den min fästmö perfekt.

Själv så är jag kanon nöjd med min Linux baserade Nokia N900 (har kör 4 generationer Communicator förut), visserligen så säger Nokia att det är en surfbräda med mobiltelefon möjligheter.
Allt går att ändra på den, med risk att man får lämna in den på service , men den risken tar jag med glädje.

Det enda jag inte kan göra med min mobil(förlåt surfbräda) är att zooma med två fingrar eftersom min touchskärm bara klarar ett finger itaget, istället så ritar jag cirklar för att zooma.
Jag tror att jag överlever denna obefintliga begränsning.

PS!

När jag skulle åka de 250 metrarna (från biluthyraren till min bostad), så ringer någon säljare från 3 och ville sälja en Iphone.

Jag har aldrig blivit av med en krämare så fort, det räckte med att jag sa ”Jag köpte en Iphone igår”.

DS!

24 svar till “Iphone 3GS suger fett.

 1. Det kan inte vara så att Ipone är det bästa som hänt sedan mobiltelefonen blev sladdlös och att du helt enkelt bara är en nörd?

  • Jag önskar att det var så enkelt att du har rätt.Fast nörd är jag givetvis och även duktigt stolt över det.Tyvärr så känner jag inte till några mobiltelefoner som inte är sladdlösa ;=)

  • Det gör jag definitivt.Min första var en Panasonic för NMT 450, året var 1986.Du vet precis vad som menas med trådlöst, sladden till luren räknas inte.Jag lovar att det finns en massa trådar även i en Iphone 😉

 2. Om man har Iphone måste man bära med sig en digitalkamera dessutom. :(Själv har jag SE Satio.

 3. Jag vill köpa en Ipone 4g. Det ända jag är orolig för är att man inte kan ringa dvs andra operatörer utan att man ska kunna höra varandra bra. Sedan det här med mms har jag hört suger( dock ingen viktig funkton för mig) Dessutom är jag rädd att man inte kan ex överföra en bild direkt till internet i en iphone alltså genom safari. Stämmer detta?

 4. Chemical Abstracts Services

  Jag fattar inte riktigt vad det är du tycker är så uselt med iphone?(ja jag har läst inlägget…)

 5. Visst kanman låta sig bländas av appar och design, men… vad är det som är så bra? Egentligen? En flottig petskärm? Jag tycker den enbart är stooor och klumpig. Dessutom verkar de lyckas låsa fast sina kunder.Jag är säkert jätttegammladags, men jag gillar min lilla Nokia… med knappar.

  • Ahhh!, en frände.Vi tycks vara sällsynta nuförtiden.Fast min Nokia har både en flottig pekskärm och vettigt tangentbord, varför välja.

 6. Chemical Abstracts Services

  Jag vet inte riktigt vad en ”Stenmark kommentar” är, men…Jag formulerar om min fråga:Vad är det du upplever att du inte kan göra med en iphone?(nej jag är inte säljare på Apple eller iphonefantast – jag bara frågar ändå)

  • Det kunde ha varit ”Det är ingen ide att förklara, för en som int begrip”.Eller varför inte ”De e bara å åk”.Jag försökte förklara det i inlägget, tror inte att jag kan vara mycket tydligare så här många månader senare.Jag vet att man kan ”jailbreaka” dem.

 7. Chemical Abstracts Services

  ”Det är ingen ide att förklara, för en som int begrip” hade ju varit ett gulligt svar, även om jag nog kan tycka att det är just för de som inte begriper en förklaring behövs.Tack iallafall, för ingenting.

 8. jag har varken iphone eller en linux-baserad mobilberätta något om vad du gör med din n900 som gör den funktionell, nyttig, kul eller annat?

  • Oftast är det ju bara telefonsamtal eller sms.Min förkärlek för denna är beroende på att jag har jobbat med unix(linux är en unix dialekt) i över 20 år.Sedan så är det så klart den bästa surfmobilen jag har haft.

 9. Jag för min del älskar min Iphone 3GS:-) Jag har haft mobiltelefon (ja inte samma då:-) sedan stenåldern (1990) och jag har varit NOKIA trogen hela tiden (nästan). Men jag måste säga att jag aldrig har varit så nöjd som jag är nu. Jag kan nog inte klassas som oteknisk även om jag inte är ett tekniskt geni som du:-), men jag är helt såld på min lilla raring:-)När min förra som efter 2 månader ”drunknade” i Kroatien var jag otröstelig:-), jag blev inte mig själv igen förrän jag hade en ny i min hand. Iphone to the people!!

 10. Jepp:-)

 11. Bra skrivet tycker ja faktiskt

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s