Förlåt mig om jag är för alliansen, men ändå sympatiserar med de som har det svårt.

Jag är ganska trött på den onyanserade debatten här på bloggen, speciellt hatet mot  sjukförsäkringsreformen.

Tanken är god, det var tanken med kommunism också, eller som de säger

”The road to hell is paved with good intentions”

Tänk till alla bloggare som använder ord som

ALLTID

ALDRIG

ALLA

INGEN

T.ex. ”Alla kan utföra något arbete”.

Det blir alldeles för enkelt att sticka hål på sådana uttalande eftersom det  bara behövs att man hittar en endaste person som inte kan arbeta, för att hela resonemanger skall falla och att man då är motbevisad

Jag kan tänka mig att A’ som har legat i koma i 9 år inte kan ta ett jobb, visserligen kan han/hon säkert jobba som drömtydare, men tyvärr så blev det underkänt på anställningsintervjuen (;)

 

Lika trött blir jag på dem som hävdar att alla som röstar på alliansen är osolidariska, giriga och och har fel.

Människor är giriga av naturen, solidaritet verkar bara fungera åt ett håll.

Ni som tjatar om solidaritet här på bloggen borde först slå upp ordet respekt(inte den tolkningen som existerar bland vissa nysvenskar).

Respekt för att acceptera människors olika åsikter, att debattera sakligt och utan personangrepp även om ni inte delar åsikt.

Detta gäller ALLA oavsett er politiska övertygelse eller personliga åsikt.

Till sist ett litet meddelande till en av mina barndomsvänner, som alltid vinner över mig när vi diskuterar, ni andra kan suga i er lite också.

”Du vinner visserligen diskussionen, men det betyder inte att du har rätt!!!”

 

Tack och godnatt från en förkyld men inte febervirrig FGGGMF.

Tänker på Palmes tal till USA ”Satans mördare”.

Helt rätt men så fel framfört.

 

http://www.youtube.com/v/mpCRj-pOR3o&hl=sv_SE&fs=1&color1=0xe1600f&color2=0xfebd01″/><param

Jag gillar den här låten även om jag är AIK:are, antagligen ytterligare ett fel från min sida 😉

22 svar till “Förlåt mig om jag är för alliansen, men ändå sympatiserar med de som har det svårt.

 1. …jo, du har rätt, ibland behöver vi hejda oss lite! 😉 Bra inlägg!Må gott!

  • Skönt/kul att höra.Du är faktiskt en av dem jag tänkte på.Du brinner verkligen för din sak, men det är även din svaghet.Ibland så tappar du fokus på det som är viktigt och och missar tyvärr målet.

 2. Jag har inte följt debatten på bloggen äverhuvudtaget. Jag röstar själv rött och tycker det finns så mycket galet kring det här med sjukförsäkringarna. Ändå… så gillar jag ditt inlägg. För om det är något jag gillar så är det absoluta sanningar, generaliseringar… du tar upp några nyckelord kring det själv ”Alla, ingen, aldrig, alltid”… tycker dock att ”människor är giriga av naturen” faller under lite samma tak.Men överlag instämmer jag med dig. Tyvärr brukar debatter/diskussioner ofta bli så infekterade och okonstruktiva bara det finns minsta lilla laddning i dem.

  • Haha, där ser man, jag föll nog i min egen fälla, även om jag inte skrev ”Alla människor”.En diskussion leder ju inte någonstans om någon pratar hela tiden och de andra håller för öronen och tvärtom.Tanken är väl att man skall föra fram sina åsikter så bra som möjligt och kanske övertyga/övertala någon att ändra åsikt.Nu är det väldigt många som bara söker uppmärksamhet och därför skriver vilken skit som helst, även jag ibland.

 3. Har du läst http://www.kulusoy.blogg.se? känner ni varandra? Ser att hon kommenterat här, och hur får man tag på henne? Hon som skriver om hedersvåld??

  • Nu missar jag nog din poäng totalt, vet inte vad du pratar/skriver om.Har hon kommenterat hos mig???Länken fungerar inte.

 4. hedersmord spammar för sin egen blogg överallt…. *suck* Jag är oxå en röding och jag håller med dig. Klart man ska kunna diskutera nyanserat. Allt med alliansen är inte tokigt… bara det mesta. *S*

 5. jag har grävt ett dike för att ta mig upp.

 6. Jag förstår vad du menar.

 7. AIK:are och har mage att sätta in Kenta med klacklåten!!! Not happy!!! jag är bajare, och det här var fel, väldigt fel! Håller med dock om att det skrivs för mycket. Jag är själv sjukskriven har skrivit om det på min sida. Kram o lyd mitt råd! Byt klack elr ta bort Kenta!!!! /sarah

  • Jag kan tyvärr inte byta klack, älskar ”riktig” fotboll alldeles för mycket ;)Beklagar att jag inte tar bort Kenta heller, för ”Just idag är jag stark”.

 8. Håller med dig och fortsätt med Kenta du. Varför skall alla ha så skarpa kanter i sitt tänkande man har rätt att plocka lite av vart på livets buffe. Må gott i framtiden då jag lämnar bloggen.Du har varit en trevlig krydda i vardagsmoset.

  • Jaha, ytterligare en vettig människa mindre här på bloggen.Lycka till.En trevlig krydda, det upskattar jag.Tack så mycket.

 9. Herr och/eller Fru S

  Bra inlägg.Världen är inte svart eller vit, den finns i alla nyanser och kommer nog aldrig att bli svart eller vit. Personligen saknar jag en debatt där man diskuterar problem ur ett problemlösande synpunt, där man går in i det helt förutsättnings löst.//Herr S

  • Vissa människor förenklar världen för att den är för svår att förstå för dem och då blir allting svart eller vitt.

 10. … Jag tror att det framgick, men jag vill ändå förtydliga det. Jag menade såklart inte ”om det är något jag gillar” utan, ”om det är något jag ogillar”…Men jag instämmer även med ditt svar till min kommentar. Ibland kan jag tycka att det är lite sorgligt att vissa ämnen inte ska gå att diskutera bland vuxna (?) människor. Jag gillar ofta själv att höra andra synvinklar eller kanske få höra saker jag själv inte tänkt på, oavsett om jag inte håller med om det i sak.Visst kan det vara kul att ha någon som bara nickar och instämmer med ibland som en bekräftelse på att man ändå sagt något vettigt, men särskilt utvecklande och mycket till diskussion blir det ju inte.

  • Jag blev tvungen att läsa om din första kommentar, för att hitta det.Jag läste det som du avsåg från början.Jag kan ibland även argumentera för saker jag inte tror på bara för att belysa det från en annan sida.Jasägare (inte flygplanet 😉 är trevliga men det leder sällan utvecklingen framåt.Man bör nog ifrågasätta sig själv ibland och framförallt vara totalt ärlig mot sig själv.

 11. Bra skrivet… men lite för nyanserat för min smak…;)Nej allvarligt, du har helt rätt.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s