TV4 frågar, "Måste man älska sina barn"

Mitt svar är ganska självklart.

Nej, det måste man inte.

Däremot så måste man behandla dem precis som om de är älskade.

Kärlek är någonting som måste komma innifrån, inte något som kan avkrävas av någon oavsett situation.

 

http://www.youtube.com/v/8ZZivl5iKCo&hl=sv_SE&fs=1&color1=0xe1600f&color2=0xfebd01″/><param

 

14 svar till “TV4 frågar, "Måste man älska sina barn"

 1. nej, det måste man inte. men normalt sett gör man det. Men jag såg en intervju med tomas Qvick`s anhöriga, syskon och pappa. Dom sa helt ärligt att dom älskar honom inte. men jag älskar mina barn! kramiz/sarah

 2. Det är biologiskt betingat att värna sin avkomma… En ovillkorlig kärlek.

  • Biologi kan man aldrig bortse från.Det är ju så grundläggande även hos människor, även om vi tror att vi är civiliserade.Hur fungerar det med bonusbarn då?Jag fattade nog aldrig vad jag gav mig på med min fästmö och hennes fem barn.Jag är totalt fast och inser att jag är världens bästa pappa(i min egen lilla värld).

 3. Gunnel B, 65 år

  Min dotter finns i mitt hjärta, men hon har gjort mig så illa under massor av år, så jag kan inte svära på att jag älskar henne. Ibland gör jag det och då blir jag glad, men det är ingen självklarhet längre.Jag har ingen ”diagnos”, som du ovan skrev att man har om man inte älskar sitt barn. Och jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag någonsin kunde ifrågasätta min kärlek. Jag känner djup sorg i mitt hjärta att det har blivit så att jag har varit tvungen att bryta med henne för att inte gå under helt. Det lilla barnet som var hon lever, som jag skrev, i mitt hjärta, men inte den vuxna dottern. Och det gör ont, fruktansvärt ont att inse det.

  • Nu handlade mitt inlägg om omyndiga barn även om det inte framgick alltför tydligt.Jag skrev inte att man har en diagnos om man inte älskar sitt barn,Jag skrev ”Det krävs säkert någon diagnos för att inte göra det.”, viilket inte är exakt samma sak.

 4. Ingen kan Tvinga en att älska sina barn. Men man måste ta hand om dom och agera som om man älskade…Kanske kan man lära sig älska ”oälskade” barn. Troligen har man själv ett sår i själen om man inte älskar sitt/sina barn, och behöver läka det innan man kan ta till sig sitt eget barn… Alla VILL ju älska sina barn, och gör man det inte både skäms man och mår dåligt av det! Men barn BEHÖVER verkligen kärlek, så kan man inte älska sitt barn så måste man ändå försöka, eller låta någon annan ge kärlek till det….

 5. Det är väl mest normalt att man älskar sin avkomma, det ligger liksom i sakens natur att vi vill vår avkomma väl, men ingen kan tvinga en att älska sitt barn.Däremot MÅSTE man som förälder vara medveten om att barnet älskar sina föräldrar villkorslöst. De har inget val. De måste älska och tillfredsställa sina föräldrar för att få kärlek och omvårdnad tillbaka. Annars dör de.Det gäller att vara varsam om sina barns kärlek, man kan mista den med tiden.

 6. Jag kan inte låta bli att älska mina barn. Och mitt barnbarn.Det bara kom av sig självt!

 7. hoppas du får en trevlig o mysig onsdagskväll!!/sarah

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s