Bloggen är full av proffspolitiska tyckare

Jag har noterat många här på bloggen är proffs på politik, gröna, gula, blå och röda(ej svarta).

Ni vet allting som är värt att veta veta om politik, precis hur det är och exakt vad man skall göra för att fixa det.

Fan vad enkelt politik är.

Det enda intressanta är att ni inte är överens.

Nu tänker inte jag bli ytterligare någon proffspolitiks bloggare, utan jag nöjer mig med att kritisera er för ert politiska bloggande inte för de felaktiga åsikterna, lösningarna eller den banala retorik ni använder.

 Jag tror att Nietzsche hade rätt när han sa ”Alla människor förtjänar inte att få rösta!”

http://www.youtube.com/v/xfZg4UIuZe4&hl=sv_SE&fs=1&”/><param

 

http://www.youtube.com/v/a30ysyyuGLE&hl=sv_SE&fs=1&color1=0xe1600f&color2=0xfebd01″/><param

31 svar till “Bloggen är full av proffspolitiska tyckare

 1. Nietzsche skrev också att ”alla människor föds inte jämställda”, undrar vad amerikanerna tycker om det :=)

 2. Herr och/eller Fru S

  Jag tycker det är skitsvårt att veta vad lösningen är, är inte så säker på att jag ens vet vad som orsakar problemen. Tror det gäller dom flesta, bara det att alla inte vågar inse det.//Herr S

  • Det är precis det jag ville få fram, lite självrannsakan.Eftersom politik handlar om människor så är det aldrig enkelt och enkla lösningar är nog bara enkla lösningar.De flesta verkar använda skygglappar för att kunna förstå det dom har precis framför näsan.

 3. portolanseglaren

  -En sådan platt kommentar som att ”alla människor förtjänar inte att få rösta” lär inte komma från Nietzsche. Fanns allmän rösträtt i Tyskland eller någon annanstans i Europa för 150 år sedan, tror inte det.-Men Nietzsche sa, jag upprepar ur minnet: ”Vad hör jag? Du vill skaffa dig anhängare, efterföljare? tusenfaldiga dig? -Sätt dit ett antal nollor!- I demokratins födelsestad, Aten, var det varje mans skyldighet att en viss tid varje år vara en proffspolitiker. Demo-krati, folk-styre. Det är en bra träning i demokratins konst att skriva politisk blogg, skulle jag säga.

  • Jag har ju inte hört det själv 😉 och det är säkert taget ur sitt sammanhang.Fast det borde väl passa in lite på hans teorier om Ûbermensch.Men du har säkert rätt, du verkar betydligt mer påläst än vad jag är.Fast man måste nog kunna en hel del om Nietzsche för att veta vad han inte har sagt 😉

 4. Intressant….”proffspolitiska”? Skulle det vimla av dem, menar du?Det dyker upp en och annan med politiska ÅSIKTER i bloggosfären, men de är fan i mej inte många. Om man borträknar proffsen.Annars skrivs det ju mest om blommor, bin och gullegull, tycker jag. Vad vill just DU läsa?Svara gärna hos mej ;)Ha en bra kväll /(dag?)Kao

  • Det där med proffs var väl ganska ironiskt, även om många av dem tar sig på alltför stort allvar.Blommor, bin och gullegull låter bra.Fast jag skulle ju vilja höra hur det var att leva i början av 1900-talet 😉

 5. Alla har ju rätt till sin åsikt, jag tycker bara att de är otroligt värdelösa på att framföra den. Det är enklare med ord som ”parasitdjävlar”, ”nollor” och ”idioter” i de politiska ”diskussionerna”.

 6. …nja, tror ”portolanseglaren har rätt, så sade han nog aldrig Nietzsche, men han sade bl.a: ”En politiker delar in människosläktet i två klasser: verktyg och fiender”…och detta är nog ingenting typiskt för ”politiker”.. :-)Han sade mycket denna man, det klokaste var nog följande: ”The world is beatiful, but has a disease called man”. …och politiker är väl en del av denna sjukdom?:-)

 7. …om han nu skrev det, var? :-)Nu skall vi se hur du svarar…skulle tro det kommer ett proffspolitiskt svar! 🙂

  • Från en ”proffspolitker” till en annan ”proffspolitker”.Han tatuerade in det på bröstet(hoppas att han inte är mumifierad 😉

 8. Fel svar och han är nog konserverad! 😉 En proffspolitiker hade skrivit ”Jag tror att Nietzsche hade rätt när han tänkte: ”Alla människor förtjänar inte att få rösta!””…för vem kan motbevisa det? …och det var nog exakt vad du tänkte när du skrev inlägget????:-)

  • Precis vad jag ”tänkte” , men jag vill ju inte bli associerad med ”proffspolitker” ;)Hmm! ”Konserverad Nietzsche”, det får mig att tänka på den gamla hiten ”Allting går att sälja med mördande reklam”.Fast jag skall uppfinna en tidsmaskin samt en tankeläsare, så vi får väl se.

 9. Bloggaren Magnus

  Björk vs. Lidbom 1-0.

 10. …hmmm…nog är du numer klassad som ”proffspolitiker”…du tänker ju som en sådan! :-):-)

 11. …sorry, det var inte meningen att såra dig, men du är nog ett bra verktyg (också!) …för någon!? Det är vi alla! 🙂

  • Nu fick du mig att tänka på ett uttryck som Jan Gilliou skrevi flera av sina böcker, jag menar tänkte ”Duktig idiot” 😉

 12. Rolig tråd här…

 13. verktyg och fiende är perfekt…det är så politiker ser ossfolket tar konsekvenserna av deras ideologi med en knäckt rygg från sitt arbete.den mest simpla idiot ser och tar konsekvenserna i sitt dagliga liv även om dem inte förstår hur saker och ting hänger ihop, alla skall få rösta för att förändra sin lilla vardag.politiska drag skall från topp ner till rotnivå inte ha sk biverkningar som sätter den lilla människan ikläm just för de stora dragen skall få bli genomförda, det är en dumhet eller okänslighet mot människan, dem glömmer varför dem överhuvudtaget är där.ett ordspråk:”kunskap är makt, makt är ansvar, ansvar är kärlek”alltså har man kärlek så blir man en bra politiker……fast detta kan ni själva svara på om det förhåller sig så.

  • Strålande kommentar.Tyvärr är det oftast så att duktiga och handlingskraftiga människor inte klarar av politikens långsamma kvarnar.Istället så får vi politer som tycker om att höra sig själva prata.

 14. ”Politik är att vilja” sa Olof Palme en gång och det är det handlar om. Det var på den tiden då länders industri byggdes upp och moderniserades för att möta kommande standardförbättringar och konsumtion. Det var alltså långt innan man började stirra sig blinda på kvartalsbokslut och vinstvarningar..-och så är det. Det är också mycket lättare att driva politiska frågor i ett utvecklings/ utbyggnadsskede än i kärva tider, där man målmedvetet måste skära bort kostnader i ena änden för att kunna upprätthålla en minimistandard i den andra. Det här fenomenet är numera globalt, och ingen vet egentligen hur man skall kunna vända på kuttingen. Den finansiella krisen som krusade ytan för ett tag sen stillades genom att staterna ställde upp på att garantera mera krediter för konsumtion, men med tanke på finanshandelns krav på avkastning får vi nog snart se en ny krusning på ekonomins yta. Stater ställer mera krediter till förfogande och situationen blir jämförbar med inflation..I det läget måste man vara handlingskraftig som ledande politiker. Vi får väl värva nån utifrån.. : )

  • Nu står dom strålande kommentarerna som spön i backen.Fast jag vill gärna tillägga att Olof spårade ur på slutet.

 15. Läs hos Trollan,din oempatiska gubbe….(angående din kommentar hos sarahmara)

  • YIntressant att jag skall läsa hos Trollan om min kommentar hos Saramarah, låter vimsigt.Mycket har jag blivit kallad men oempatisk var något nytt.Om du kände mig så hade du inte ens tänk tanken.Cyniker, svar ja av stora mått, jag fick en flashback av Anna Odell fejkade bravader.Ingenstans i min kommentar(nedan) var jag oempatisk, om inte oempatisk är synonymt med ifrågasättande och där var jag ju inte ensam i min kommentar Det är ju bara något som du läser in i min text.Min original kommentar.Hoppas att jag har fel(anar ugglor i mossen), men det känns lite som ett bloggexperiment där man testar bloggares känslomässiga kontakter.

  • När jag tänker efter så är det ju oempatiskt att beskylla någon annan för att vara oempatisk 😉

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s