Jag föraktar religiösa människor!!!

Jag respekterar visserligen deras rätt till sina åsikter, men jag förstår inte att man kan tänka så avigt(läs dumt).

Ja ja, jag vet att när djävulen blir gammal så blir han religös.

Samtidigt så är jag fruktansvärt avundsjuk på att de tror på ett liv efter detta(en viss trygghet), mitt alternativ(ingenting) är ju inte så kul 😉

16 svar till “Jag föraktar religiösa människor!!!

 1. Herr och/eller Fru S

  Jag tror inte på något på det sättet som religiösa gör. Dock så tror jag att det är viktigt att leva på ett bra sätt, vara på ett bra sätt, inte för att slippa straff sen, utan för att må bra nu, att få andra till att må bra nu. Sen finns det ju en intressant tanke om att alla religioner kan existera samtidigt, allt som folk tror på finns samtidigt….Måste jag tro på något så ligger asatron bra till, lyssnar vi inte till förnuftet så går det åt helvete, alla har sina svagheter som hela tiden hotar vår existens. Går det åt helvete så är det bara starten på något nytt.//Herr S

  • Jag känner mig visserligen trygg med de kristna värderingarna som jag har växt upp med.Kom att tänka på Dudley Moore i filen ”Wholly Moses” där han spelade Moses som kom ber från berget med guds ord.”Här kommer jag med de 15 budorden”, varpå han tappade 1 stentavla av 3.”Öhhh, Här kommer jag med de 10 budorden”Jag skulle väldigt gärna ha velat vetat vilka 5 vi har missat ;)Trygghet är viktigt, det är ju det kortet som SD spelar på.Men jag känner för många muslimer för att känna fruktan för dem.Buddister, knappast något hot.Kanske vi skall se upp för de som inte har någon tro, muhahahaha!!!

 2. …men är det inte tryggt att veta att du kommer till himlen om du ger en hemlös en gammal sovsäck? Tror den socialdemokratiska kristna broderskapsrörelsen i riksdagen tänkte så när de försökte lösa de hemlösas bostadssituation så!;-)

  • Visst är det tryggt, men mitt problem är att jag inte klarar av att tro.Lite naivt, fast visst är det bättre med en sovsäck än ingen, fast ännu bättre vore något sorts boende som inte ställer krav på människor som inte klarar av det.

 3. Men tänk om jag skulle förakta dig för att du inte tror… Vilket ramaskri det skulle bli!

 4. Jag tror på spöken….å e hyffsat säker på att jag kommer bli ett själv…ett grinigt, surt och småelakt gammalt spöke:)Fast det kan nog ha sina ljusa sidor det med:)//B

 5. Antingen e jag dum, eller så e jag bara dum…men jag fattade inte varti det elaka låg?:)Hur som haver…ha en go avslutning på Lördagskvällen:)//B

  • Det låg i anspelningen att du redan var ett spöke (I see dead people) när jag skrev att du hade en snygg bild.Jag vet, jag är konstig, min fru(fästmö) förstår mig inte ;)Tack det samma.

 6. Intressant…Om man inte är kristen så slipper man vara hövlig. Man kan förakta och skända folk hur som helst. Speciellt kristna för om dom protesterar kan man alltid anklaga dom för att ”det är inte särskilt kristligt”.Du har väl inte missat nåt… eller?

  • Jag vet inte om du har koll på min ironi, troligen inte.Fast jag kände tyvärr ärligt att någonstans innerst inne, så kan jag ibland känna förakt för religiösa människor.Min känsla, ingenting jag är stolt över, men det blir ju en bra rubrik ;)Samtidigt så är det troligen bara ett bevis för att jag är avundsjuk.

 7. aha…då e jag med:)Det där tog jag nog mest som ett skämt, å inte speciellt elakt…fast fan vet om jag förstog det…iaf inte djupet i det…eheheh:)Nä…nannatjam…hälsa frugan, att jag förstår, att inte hon förstår allt:)//B

  • Troligen så saknades det ett djup i skämtet, men sån är jag.Det skall jag göra, fast hon läser aldrig min blogg(hävdar hon).

 8. Religioner eller människor som säger sig ha den absoluta sanningen ska man akta sig för.Vi människor är ju någonstans produkten av allt det vi ser när vi tittar ut i rymden. Inte en chans att allt detta skulle kommit till av en slump. Det tror iaf inte jag.Rymdteleskopet Hubble riktades under en lång tid mot en tom svart fläck på himlen och resultatet visade sedan att det fanns miljoner galaxer bara på det lilla området som teleskopet riktades mot. Vad finns bortom rymden? de ni, är något att fundera över. Om vi lever vidare? Självklart, inte kan väl så många med andliga upplevelser ha fel allihopa?

  • Ja, det finns väl 7 eller 8 stora religioner här i vår värld.Varför skulle någan av dessa ha rätt?Bortom rymden, finns mer rymd(tro mig och skicka 500kr till mitt konto).100 miljoner flugor kan inte ha fel, skit är gott.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s