Tack, ICA reklamen

Den fick mig just att tänka på en kryssning(vad annars) som jag och mitt X gjorde med Birka.

Jag vet att jag har fördomar mot mongoloida, handikappade, Simpssons, religiösa, idioter, företagsledare, bloggare och andra avvikande personer.

Detta hände troligen 2008. Jag och mitt X hade bokat kryssning på Birka Paradise med mat och tillhörande buffe.

 Vid samma bord hamnade en dam knappt 80 år, hennes mongoloida son och hans mongoloida fästmö.

Visst det är bara att erkänna att jag trodde att middagen skulle bli jobbig, av andra skäl än jag anade 😉

Vi fick in maten och knappt 80 åriga damen, tyckte att jag och mitt X var otrevliga för att vi inte hade hälsat korrekt.

Vill bara berätta att jag aldrig haft så många blåmärken på benen som efter detta (tack M, mitt X).

Det dröjde ett tag, vi åt vi pratade på. tills jag och mitt X beställde in mer alkohol(läs öl).

Då började damen göra sig hörd igen och klagade på att vi drack för mycket alkohol och var otrevliga, aj mina ben.

Jag lyckades få till en trevlig konversation med hennes son och dennes fästmö.

Efter ett tag så lyckades den knappt 80 åriga damen berätta om sin pojkvän + 25 år, som var långtradarchauförr och som inte hade hade haft en kvinna före henne(mamma räknas inte, obs inte sexuellt).

Stackars sate!!!

Vad vill jag nu säga med denna berättelse?

Du kan säkert ana dina framtida problem, men ibland så har man så fruktansvärt oerhört fel.

Dessutom så får man nog erkänna att  att ens fördomar, missar grovt ibland.

Bifogar kanske passande video 😉 , om jag orkar.

 

22 svar till “Tack, ICA reklamen

 1. …;-)…helvete vad irriterad jag skulle blivit om någon suttit och sparkat mig på benen…förstår att det är ett X!Jo, visst har vi fördomar, minns när jag först tvingades lära känna en med Downs syndrom (via ett X) och tänkte ”hjälp”, men efter ett tag tänkte jag alltid ”tack”…för en goare och mjukare människa har jag aldrig träffat!

  • Precis, fast just då förstod jag mitt X.Sonen och fästmön var några av de godaste och kärleksfullaste människor jag träffat.Mamman (som jag uppfattade det) levde och frodades på mina fördomar och betedde sig avskyvärt.

 2. Herr och/eller Fru S

  Trevligt med folk som gottar sig i fördomar, som därmed bekräftar att man skall ha en fördom.Det finns jobbiga personer, sen finns det dom man inte trodde fanns.//Herr S

 3. och innan du går och lägger dig äffäffvarför stör du dig på mig?

  • Vet att jag har lämnat kommentarer på både din och Zoomos bloggar.Kan du påminna mig i vilken kommentar jag har stört mig på dig?Seg trött FGGGMF, som snart somnar 😉

 4. Natti kram Zoomo

 5. Tumme.

 6. jag skojar bara med dig ;)du skrev hos staren att du ibland kan störa dig även på mitt sätt att blogga och då ville jag bara veta på vilket sätt jag irriterar digintressant tycker jagoch så SLUTA snarka!

  • Snarkar inte, sover på magen.Jag kan störa mig på många bloggare, behöver dock inte alltid tala om det för vederbörande.Staren?, har du någon länk?

 7. du man, snarka intejag kvinna , snarkaoch nej det behöver du intemen du får gärnajag arbetar på att bli en bättre människa serrö

 8. bla bla bla fegis 😉

 9. Döda blatte fittan.Hennes väntande baby med.Vi behöver inte köpta blattar till sverige,

 10. Fröken Nattuggla

  Härligt när man får sina fördomar krossade och andra skapade 😛 Har en bror med Downs och han är min idol. Bättre och mer kärleksfull människa får man leta efter! Kul när ”vanligt” folk inser det också, att dett handikapp inte gör en person – det är en del av en person men det betyder heller inte att alla är samma. det finns säkert jobbiga personer med Downs också – men de flesta är härliga för de skiter i konventioner och är som de är utan att bry sig om normer och osynliga regler. Tänk om man själv kunde vara lite mer så ibland.

  • Jag var ju mer arg på mamman, som nvände sonens utmaningar för egen del.Tyvärr så tittar jag fortfarande i backen när jag möter utmanade människor, men jag jobbar på det.

 11. Fröken Nattuggla

  I vår familj har vi alltid behandlat brorsan som vem som helst och jag tror det gjort honom väldigt gott. Att bara fokusera på det som är annorlunda ger inget. Han har lärt mig så mkt genom sitt sätt att vara, de svårigheter han gått igenom osv. Vem hade jag varit idag utan honom? Hemska tanke…

  • Självklart, så skall han behandlas som alla andra.Problemet för mig är att jag inte är van, med utmanade personer.Jag försöker förstå och vara mottaglig.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s