Julian Assange skyldig eller oskyldig?

Jag vet definitivt inte svaret, jag var inte där, var du?.

Men många är totalt övertygade om att han är oskyldig och att det är en konspiration främst från USA.

Själv så tror jag mycket väl att han kan vara både hjälte och våldtäktsman.

Just ordet våldtäkt(kräver inget våld) sträcker sig över väldigt brett område, från de värsta tänkbara övergreppen till den gräns där någon säger nja till sex.

Att Assange är en hjälte i ett visst sammanhang går ju inte att förneka.

Just män med pengar,makt eller hjältestatus får gärna en liten klick groupies, så jag kan ju gissa hur det gick till i början men slutet vet bara två personer om 😉

Annonser

14 responses to “Julian Assange skyldig eller oskyldig?

 1. Oskyldig!

 2. Att han haft en street lady är ju inte helt otänkbart.Nån konspiration från USA tror jag inte på.Men det kan ju hända att ladies ifråga vill tjäna en hacka på karln om han varit nedlåtande mot dom.Paybacktime.Det får tiden utvisa.Tummen upp.Ha det.

 3. Ingen aning.Men ett vet jag: i vanliga fall när ord står mot ord – som i det här fallet -, så tas knappt en polisrapport. Det väcks INTE åtal och de blir DEFINITIVT inte efterlysta av INTERPOL!Och just det gör mig alldeses fantastiskt misstänksam och får mig att vara ganska övertygad om att han faktiskt är oskyldiig.

  • Visst tycks vi människor se konspirationer överallt ;)Misstänksam är bra, övertygelse mindre bra i detta fall

 4. ”han kan vara både hjälte och våldtäktsman”Så kan det vara… men det förändrar ingenting om vad Wikileaks gör och är…Men med tanke på andra ”kändisar” – idrottsstjärnor exempelvis – som anklagats för våldtäkt men friats så…Det är rättsväsendets sak att döma, men frågan är om Assange får en rättvis prövning… det är starka krafgter i omlopp!

 5. Jättesvårt fall det här. Spontant säger jag oskyldig, men å andra sidan är jag inte mycket för konspiratonsteorier.Hur det än är finns det risk att han har gått på myten om sig själv som ju verkar vara ganska vanligt ändå med rika män med makt.Det finns en risk att Wikileaks blir fartblinda och bara är ute efter sensationsnyheter.Hur det än är i det här fallet är det obehagligt. Antingen är han skyldig och det säger sig ju självt att det är obehagligt, är han oskyldig så…usch..den tanken är skrämmande.

  • Håller med, både obehagligt och skrämmande.Om han nu skulle frikännas då blir det ett jäkla rabalder och om han befinns skyldig så blir det ju ännu värre.

 6. Ronnie for President

  Å andra sidan så har ju USA gjort detta tidigare, minns ni Pentagon-rapporten? Då försökte USA få läckan att framstå som sinnesrubbad.

 7. Bra skrivet!Tycker att det är så trist just detta att om folk gillar honom för andra saker så tror de sig veta. Bara de inblandade vet ju. Jag har en kompis som våldtagit för många år sedan. han är skitbra på många vis men det var en fördjävlig sak att göra. Har själv blivit våldtagen med av en fd kompis (inte samma). Han visade ju också fina sidor före det. Båda dessa våldtäkter hade dessutom mycket våld inblandat. Och de var ju fina människor ANNARS.Man måste sluta tro att alla våldtäktsmän har det stämplat i pannan på sig och går runt och äcklar hela dagarna. De kan vara bra folk förutom just att de begick detta hemska brott. Utomstående kan inte veta.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s