VÄGHAT!!!

Jag håller med om allt som Islandsmamman skrev, jag vill också tillägga att jag hatar bilister som gör en vänstersväng i rondellen i högerfilen.
Ja, jag vet att det är lagligt men knappast speciellt smart.

Nu till dagen trafikinfarkt.

Eftersom jag kom hem från Helsingfors imorse så åkte jag från jobbet lite senare än vanligt, detta medför också åkte från jobbet lite senare.

Efter några hundra meter så kommer jag fram till Frösunda leden.
Strax därpå svänger jag av Frösundaleden och åker Huvudstagatan till Storgatan, en sträcka med 5 st trafikljus, en massa igenkorkade påfarter på en sträcka av 750m(det tog mig 40minuter), hädanefter kallad Machiavellileden.

Värt att notera är att gatan är dubbelfilig, men endast den högra filen leder till Storgatan, det är alltid ett gäng kommunister i vänsterfilen som försöker köra om och sedan tränga sig in i högerfilen så sent som möjligt.
Precis när jag svänger in på Huvudstagatan så får jag en pissgrön metallick Seat Toledo framför mig(inget fel på bilen men väl på föraren).
Denne förare sitter hela tiden och tittar ner på något i famnen, han kanske bloggar/knypplar eller vad FAN vet jag.
Han missar hela tiden att hålla tätt till framförvarande fordon, vilket medför att han 5 ggr i rad släpper in kommunister i vår högerfil.
Den sjätte gången så tutar jag till och får hans uppmärksamhet, han ”hoppar” då fram med bilen ca 5 meter, vilket medför att en kommunist tränger sig in framför mig istället, typiskt..
Det är nu, precis nu som jag har god lust att:

ÖPPNA BILDÖRREN, GÅ FRAM TILL HANS BIL, DRA UT HONOM, SLITA AV BOCKSKÄGGET, STOPPA DOM FULA 80-TALS PLYSCHTÄRNINGARNA SÅ LÅNGT NER I HALSEN PÅ HONOM SÅ ATT JAG BYTER UT HANS BEFINTLIGA TARMLUDD. Men man är ju Svensk.

Precis då så byter han till kommunistfilen och sticker iväg, bilen framför mig svänger av till höger och en röd Mitsubishi svänger in framför mig, skönt.
30 sekunder senare så inser jag att denne förare(ännu en man) tydligen ägnar sig åt powernaps i bilen och är lika uppmärksam på omgivningen som en socialdemokratiskledare när hon pillar sig i naveln och tror på sina goda ja sägare.

Nåja, till slut så kommer även jag hem, återtar min form (ja rund är en form 😉 som världens godaste bamsebjörn, speciellt nu när inlägget är klart och jag har fått skrika lite.
 

4 svar till “VÄGHAT!!!

  1. Det låter som om du kör aggresiv.som bilist borde du veta att man måste släppa in bilar från andra filer.Puss på rumpan

    • Man måste bara släppa in bilister från andra filer när deras fil tar slut, inte när den går någon annanstans.Puss tillbaka

  2. Tänk att jag förstår dig här. Jag är lik en borstbindare ibland när jag kör för att alla andra är så kassa. Har upplevt roadrage live. Dock inte i Australien men i grannlandet Nya Zealand. En bil råkade hamna så den blockerade andra bilister ifrån att svänga varpå en hoppar ut och hamnar i slagsmål med den felställda bilen. Ja må kanske se feg ut men jag hoppade ur bilen och skrek på dom att sluta. Träffade på föraren senare på köpcentret och han hade blåöga. Okej att man kan bli irriterad och sitta och svära för sig själv men när det går över förståndet då är det läskigt.

    • Det är väldigt enkelt att tuta, skrika och svära åt andra bilister så länge som man sitter i sin trygga metallbur.Men att bli så arg att man kliver ut och slår någon på käften ligger inte för mig.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s