Utskott eller inte utskott, det är frågan.

Prolog:

Dagen till ära (1 maj), så har jag inte för avsikt att skriva någon politisk pamflett. Det finns redan tillräckligt många amatörer i vår lilla bloggemenskap som sköter detta. Jag har inte läst något(och tänker inte göra det heller) av våra kära politiska bloggare idag, men jag är övertygad om att de kör med samma mantra som alltid 😉 

Visserligen har det säkert fått passera några varv i deras mentala torktumlare, men deras retorik lär nog vara densamma.

Däremot så måste jag erkänna att jag har stulit idén om att framföra flera frågor i ett enda inlägg(fast inte i ett förvillande syfte) från några av mina kära politiska motståndare, dock så nöjer jag mig med två frågor som jag kanske lyckas sammanfläta.

Till inlägget: Idén till inlägget kom idag från Aftonbladets krönikör Robert Collin, som i sin krönika ”Goddag yxskaft, herr forskare!” se http://www.aftonbladet.se/bil/article14758711.ab

som vanligt grävde i frågan om dubbdäck eller inte. Jag har läst många inlägg av Robert om dubbdäckens fara eller inte.

Idag var Robert nästan lika vass som han brukar kunna vara. Dock gjorde han ett stort misstag idag, jag citerar

”Min gissning är att max fem procent kommer från dubbslitaget och mer än 95 procent från sanden”.

Hur i helvete kan han släppa ifrån sig en gissning utan att vara stödd av fakta, tänkte jag först.

Sedan så slår det mig att forskarna som han refererade till i krönikan, inte ens brydde sig om att ta hänsyn till sanden (dubbdäck 100%, sand 0%). Detta fick mig att inse att Robert troligen var 5 procentenheter närmare sanningen. Fashinerande att politiker beställer forskningsrapporter, där man redan har bestämt sig för vad resultatet skall bli. Det borde vara förbjudet och knytas till ett politiker eller tjänstemanna ansvar, där det högre straffet borde vara fängelse.

Här lägger man ut miljontals kronor för att bevisa att dubbdäck är farliga, när man egentligen borde beställa en rapport som tar hänsyn till dubbdäcken i förhållande till sandningen av gatorna och annan yttre påverkan av miljön.

För kommande vinter i Stockholm så rekommenderar jag dubbdäcksförbud i hela innerstan, ingen sandning och max 10km/h , det lär bli intressant.

Det påminner mycket om vad bloggaren Pär Ström på http://www.genusnytt.se slåss mot ibland (visserligen är det ofta politiska haverister på båda sidor).

Samma rullning av miljontalskronor för beställda forskingsresultat, för att bevisa att kvinnor diskrimineras. Där genusforskarna hittar fel på samhället när kvinnor inte får samma rättigheter som män.

Jag vill vara den första att erkänna att kvinnor är diskriminerade i många sammanhang, låglöneyrken, sämre lön för samma ”utfört” arbete, mindre hjärnkapacitet (skojjade bara).

Det genus forskarna ger fan i att studera är de förhållanden där män diskrimineras, främst i sociala och familjesammanhang , där en dålig moder alltid är bättre än en bra far. Denna forskning borde på ett korrekt feministiskt(jämställt) försöka utröna diskrimineringen åt båda håll och därefter komma på vettiga lösningar.

Till slut, vad tyckte ni om rubriken 😉

PS!

Får inte glömma ett citat från ”Fem myror är fler än fyra elefanter”.

”Visst var det finurligt” (Brasse vid bokhyllan med alla djur).

6 svar till “Utskott eller inte utskott, det är frågan.

 1. Jag vill påstå att idén om att fläta samman flera frågor är stulen av mig, (dock inte i avsikt att förvilla utan att visa hur komplicerade saker vara och de enkla svaren oftast är svårast eftersom det ställer högst krav på läsaren/folket) och i så fall är jag stolt över att du är påverkbar.

  Och vi har samsyn i att det finns diskriminering av båda könen åt båda håll.

  Men jag är av helt annan uppfattning än det som är PK

  Jag anser att vi ska vara JÄMVÄRDA inte jämlika.

  Män och kvinnor ÄR inte lika och det är en biologisk skillnad som alltfler forskare blir medvetna om, men det dröjer innan konsensus i denna fråga lär infinna sig.

  Jesusmannen hävdar mycket bestämt att om man förbjuder dubbdäcken så kommer olyckorna att öka, eftersom gatorna blir blankpolerade om inte dubben river upp dem.

  Jag tänker vill man verkligen betala förlorade liv med en eventuell minskning av micropartiklar? som man inte helt säkert orsaker de hälsorisker man påstår…

  Hemikram

 2. Visst var det dig jag tänkte på, jag tänkte nog lite på Arrami samt några andra också.

  Min sammanflätning var ju mera humoristiskt inspirerad även om de enskilda frågorna känns väldigt viktiga.

  Ordet ”JÄMVÄRDA” skall jag ta till mig, jämställda kan lätt förknippas med jämnstånda och det är vi ju inte 😉

  Jag kommer att köra med dubbdäck vintertid så länge de finns att få tag i.

  Kram

 3. Jag har gett dig en prestigefylld award i mitt senaste inlägg…

  hemikramar

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s